Przejdź do głównej treści Przejdź do wyszukiwarki
Rozmiar czcionek: A A+ A++ | Zmień kontrast

Podprogram 2019- efekty

 

 

PROGRAM OPERACYJNY POMOC ŻYWNOŚCIOWA 2014-2020

PODPROGRAM 2019 – efekty


1. Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Stawigudzie realizował Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa Podprogram 2019 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Pomocy Najbardziej Potrzebującym, którego celem było zapewnienie najuboższym mieszkańcom Polski pomocy żywnościowej  w okresie grudzień 2019 – lipiec 2020.


2. Osoby potrzebujące otrzymały bezpłatnie artykuły spożywcze:
• warzywne i owocowe (groszek z marchewką, fasola biała, koncentrat pomidorowy, buraczki wiórki, powidła śliwkowe, sok jabłkowy klarowny),
• skrobiowe (makaron jajeczny, makaron kukurydziany bezglutenowy, ryż biały, kasza gryczana, herbatniki maślane),
• mleczne (mleko UHT, ser podpuszczkowy dojrzewający),
• mięsne (szynka drobiowa, pasztet wieprzowy, filet z makreli w oleju),
• cukier (cukier biały),
• tłuszcze (olej rzepakowy),
• dania gotowe (gołąbki w sosie pomidorowym).

3. Pomoc żywnościowa trafiła do 313 osób znajdujących się w trudnej sytuacji życiowej z terenu gminy Stawiguda


4. Wydaliśmy osobom potrzebującym:

  • 17591,15 kg żywności;
  • 920 paczek żywnościowych;

5. W związku z zagrożeniem epidemiologicznym związanym z rozprzestrzenianiem się wirusa SARS-CoV-2 ramach Podprogramu 2019 nie zrealizowaliśmy działań towarzyszących skierowanych do osób korzystających z pomocy żywnościowej.

 

Solidarni z Ukrainą

Pomagamy Ukrainie – Szkoła Podstawowa im. Leona Wyczółkowskiego we Wtelnie

Kalendarz

Lista wydarzeń w miesiącu Maj 2024 Brak wydarzeń w tym miesiącu.

Imieniny obchodzą


Biuletyn Informacji Publicznej

WYSZUKIWARKA ŚWIADCZEŃ MEDYCZNYCH